Ett fotografi berättar

Jag söker mer information om Nanny Albertina Kroll och hennes butik på Sysslomansgatan 5. Är det så att du har någon information så får du gärna höra av dig. Kontakformulär.

Fotografiet som är taget den 13 Mars 1912 visar Nanny Albertina Kroll omgiven av blommor på hennes 60 års dag.

Nanny Albertina Kroll fotograferad på sin 60 års dag den 13 Mars 1912 i hennes våning Näktergalen N:o 2 i Uppsala. Fotografen är okänd

Fotografiet är en gulbleknad papperskopia i storleken 13×18 cm. Hon är omgiven av blommor efter dagens uppvaktningar och sitter med tidningen i handen med ansiktet mot fönstret. Ett klassiskt porträtt från den tiden.

Baksidan av fotografiet tagen på Nanny Kroll den hennes 60 års dag den 13 Mars 1912 i hennes våning i Uppsala.

På baksidan av fotografiet står det Nanny Kroll 60 års dagen. Fotografen är okänd.

Nanny äger och driver en sybehörs och damkonfektions butik på Sysslomansgatan 5.

Sysslomansgatan 5

Nanny Krolls Eftr. Sybehör och Damkonfektion Sysslomansgatan 5 Uppsala

Fotografiet från Sysslomansgatan 5 är taget i Januari 1969. På bilden ser man snöslask och butiken ser ut att vara stängd med neddragna gardiner. När den här bilden är tagen är det Greta Palmquist och Olga Berlin som driver butiken. Gretas och Olgas samarbete att driva butiken har varat sedan 19nn och håller nu på att ta slut. Verksamheten ska nu överlåtas kontakt har tagits med Uppsala Stads fastighetschef.

Nanny Krolls Eftr. Sybehör och Damkonfektion Sysslomansgatan 5 Från vänster ägarna Greta Palmquist och Olga Berlin. Fotografen okänd

Greta och Olga tar över verksamheten efter Nanny Kroll och driver verksamheten fram till 1970 då deras verksamheten kommer överlåtas till annan ägare.

En interiörbild från butiken där ägarna Greta Palmquist står till höger och Olga Berlin till vänster. Fotografen okänd

Den 12 September 1968 skriver advokat Sven-Erik Sjögren från Upsala Advokatbyrå ett brev adresserat till Uppsala Stad.

I brevet står det.
”Fröken Palmquist och fru Berlin, som innehar rubr. rörelse har för avsikt att per den 1 januari 1969 överlåta rörelsen å annan person.”

Hittar vi mer information om Sysslomansgatan 5 uppdaterar vi sidan.