Fotoparadiset

Närsholmen

Att Gotland är ett fotoparadis är ingen överdrift. Den lilla ön med den härliga dialekten och det karga landskapet med sina vita stenstränder. Det lilla sneda huset och naturen som präglats av öns utsatta läge. Just alla dessa små och storslagna ingredienser gör Gotland till ett fotoparadis.

Sen får man inte glömma öns tusenåriga historia som sätter Visby på vår världsarvslista. Öns historia gör sig hela tiden påmind med sin stadsmur, ruiner, gravfält och dom vackra husen från tiden som hansestad.

Närsholmen på Gotlands sydöstra sida med sin vackra fyr och sitt utsatta läge. Här finns en STF-stuga precis invid fyren. Platsen har inte mycket vindskydd så här böjs träden av vindens styrka.

FAKTA
Fotografiet ovan är taget med en Hasselblad och ett 80 mm Planar. Filmen är Ilford FP4 exponerad efter 125 iso (standard) Framkallad i Kodak D-76, 1-0 (stock) 20°C i 8 minuter, agitering varje minut.

Här kan ni se tidigare fotografier från Gotland.