Darkroom Print Log

Darkroom Print Log

Det finns många olika sätt att komma ihåg vilka inställningar som använts när man gör sina papperskopior i mörkrummet. Säkert lika många som oss som står i mörkrummet. När jag började någon gång i slutet av 70-talet var inte mina ambitioner att dokumentera inställningarna särskilt höga. När jag i mitten på 80-talet började arbeta professionellt som fotograf började jag så smått förstå vinsten med att skriva ner labb inställningarna. Även om jag fortfarande arbetar som fotograf där flödet är helt digitalt så försöker jag välja den analoga kameran för mina egna fotografier.

När jag nu startat upp mörkrummet igen efter att det vilat under en alltför lång tid så kommer ju behovet att hålla koll på printarnas labbinställningar. Nu har jag skapat en printlog för att bättre hålla reda på inställningarna. Den är gjord för att skrivas ut på skrivare i formatet A4. Den går att ladda ner från länken här nedan.

Länk för att ladda ner pdf filen Darkroom Print Log

Analog Film Notes

Med hjälp av den här pdf filen kan man enkelt hålla ordning på sina filmer och även göra anteckningar för varje bildruta. Även hur man framkallat filmen. Bra dokumentation att sätta i pärmen tillsammans med negativbladet.

Länk för att ladda ner filen Analog Film Notes