Olof Palme

UppsalaBilder.se

UppsalaBilder.se har verkat som fotograf sedan 1980 och har ett stort arkiv av bilder från olika händelser. Till en början hade vi vår utgångspunkt från Stockholm och Södermalm. Idag finns vi i Uppsala med en

Olof Palme
Olof Palme

UppsalaBilder.se har verkat som fotograf sedan 1980 och har ett stort arkiv av bilder från olika händelser. Till en början hade vi vår utgångspunkt från Stockholm och Södermalm. Idag finns vi i Uppsala med en bred fotografisk erfarenhet.

Bilden här ovan är hämtad från ett tillfälle när jag fick följa med Stadsminister Olof Palme under ett par timmar då han gjorde ett arbetsplats besök. På den tiden var säkerheten långt ifrån lika stor som den är idag runt om våra valda politiker. Händelser  som präglat samhället har gjort det betydligt svårare för fotografer att kunna närvara vid mer avslappnade möten.

Jag valde denna bild med anledning av SVT´s uppmärksammande serie ”En pilgrims död” som börjar visas den 13 januari på SVT 1 klockan 21.00. Berättelsen är baserad på Leif GW Perssons trilogi ”Välfärdsstatens fall”. En av huvudfigurerna i filmen gestaltas av Rolf Lassgård. En skådespelare som jag alltid tyckt otroligt mycket om.

Mer finns att läsa på SVT´s hemsida.

Tänk på att alla bilder är upphovsrättskryddade och får inte kopieras utan vår tillåtelse. Är ni intresserade av bilder kan ni kontakta oss på UppsalaBilder.se.

Lämna ett svar

Bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.